Paul Vasile

Măsuri împotriva traseiştilor din Parlament. Domnul DD vine cu soluţia care arde la buzunare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Dan Diaconescu a venit cu un „contract” surpriză pentru toţi candidaţii PP-DD, care îi va împiedica să mai migreze de la un partid la altul. Este vorba de pactul comisoriu, prin care parlamentarul ales pe listele partidului, va trebui să plătească PP-DD două milioane de euro dacă va părăsi formaţiunea politică.

Potrivit DCNews.ro, din punct de vedere juridic contractul dintre PP-DD si candidaţii pentru alegerile parlamentare poartă denumirea pe pact comisoriu şi este o instituţie juridică prevăzută în Codul Civil (art. 1550). Avocatul PP-DD, Daniel Fenechiu a explicat cum funcţionează acest pact comisoriu şi cum vor fi executaţi din punct de vedere financiar candidaţii traseişti. Avocatul susţine că în momentul în care un parlamentar PPDD va migra la un alt partid atunci clauza de sancţiune de 2 milioane de euro devine activă.  ”Clauza se activează numai dacă respectivul candidat odată ales parlamentar îşi dă demisia din partid sau din grupul parlamentar sau este exclus pentru că a încălcat statutul. Juridc această convenţie este un pact comisoriu, adică o sancţiune fără intervenţia instanţei. În momentul în care prevederile sunt încălcate investesc acest pact cu fomulă executorie. Funcţionează ca un contract civil “, susţine avocatul Daniel Fenechiu.

În plus candidaţii  PP-DD şi-au mai scris şi demisiile în alb, pentru a dovedi încă odată că nu sunt traseişti politici.

Este o idee bună sau rea? Rămâne de văzut câţi parlamentari va scoate partidul lui Dan Diaconescu şi dacă aceştia vor avea buzunarele atât de pline. Poate că această măsură o vor adopta şi celelalte formaţiuni politice din România, fiind cunoscut faptul că în ultimii ani Guvernele au supravieţuit sau au fost decapitate datorită acestor parlamentari traseişti, care şi-au vândut partidele.

Cert este că la Suceava nu toţi candidaţii PP-DD au primit vestea cu zâmbetul pe buze, mai ales că unii sunt traseişiti notorii, ce nu şi-au mai găsit locul pe alte liste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>